Boneta chirurgicală – accesoriu indispensabil care promovează un mediu steril

Profesioniștii din domeniul sănătății nu pășesc în sala de operație până nu se echipează corespunzător. Pe lângă uniforme, despre importanța cărora am vorbit deseori în articolele noastre, astăzi vom vorbi despre bonetele chirurgicale, un accesoriu indispensabil în mediul spitalicesc.

Dacă activezi în industria sănătății, cunoști deja rolul pe care acestea îl au în activitatea unui cadru medical. Bonetele chirurgicale sunt folosite pentru acoperirea părului, promovând un mediu steril. Chiar dacă boneta pare un simplu accesoriu, personalul medical știe deja foarte bine că importanța sa este primordială mai ales în timpul procedurilor chirurgicale.

Cum alegi o bonetă chirurgicală?

În cele mai multe clinici și cabinete medicale, asistentele și medicii poartă bonete chirurgicale de unică folosință. În alte cabinete, cadrele medicale aleg bonete fabricate din materiale rezistente, pe care le pot reutiliza și care sunt ușor de întreținut. Dacă vrei să porți o astfel de bonetă, îți oferim în continuare câteva sfaturi care te vor ajuta să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine:

Alege un material rezistent la spălări multiple

Când alegi să porți o bonetă chirurgicală reutilizabilă, este esențial să alegi un material care să reziste în timp, mai ales că va trece prin numeroase cicluri de spălare. În acest sens, bumbacul poate fi o alegere potrivită, avantajele acestui material fiind deja bine cunoscute (absoarbe umiditatea, este rezistent, permite pielii să respire, păstrează un confort termic sporit etc.), motiv pentru care o mare parte dintre medici și asistente aleg acest material când vine vorba despre uniforma medicală.

Din această categorie, un model care îndeplinește cerințe funcționale și care se potrivește inclusiv persoanelor cu păr lung este boneta chirurgicală DK514 CASR, fabricată în proporție de 97% din bumbac și prevăzută pe lateral cu butoni destinați prinderii măștii de protecție. De altfel, banda absorbantă contribuie la eliminarea transpirației și susține astfel concentrarea medicului în momente importante;

Boneta chirurgicală trebuie să ofere protecție

Bonetele chirurgicale se potrivesc atât pentru părul lung, cât și pentru părul scurt. În oricare dintre cele două cazuri, acestea sunt folosite pentru a împiedica căderea firelor de păr în timpul intervențiilor chirurgicale sau altor activități medicale, susținând astfel igiena și mediul steril.

Pentru un plus de protecție, poți alege o bonetă chirurgicală cu proprietăți antimicrobiene, care să împiedice răspândirea virusurilor și bacteriilor. De exemplu, boneta WW507AB PWT marca Cherokee, nu numai că beneficiază de tratament antimicrobian, dar este prevăzută și cu barieră fluidă Certainty Plus, ceea ce înseamnă că lichidele nu pot pătrunde prin țesătură;

Asortează boneta chirurgicală cu uniforma pe care o porți

Uniformele medicale disponibile in oferta MediFashion demonstrează că personalul medical își poate alege uniforme calitative, rezistente și cu proprietăți antimicrobiene fără a face rabat de la stil. Numeroasele modele, culori și tipuri de croieli permit oricărui cadru medical să identifice uniforma care i se potrivește, în raport cu mediul în care își desfășoară activitatea.

Bonetele chirurgicale pot fi accesoriul care să completeze cu succes o ținută medicală, fie că e vorba de o ținută formată din halat și pantaloni de aceeași culoare sau o uniformă ceva mai colorată, așa cum sunt faimoasele halate medicale Disney, care surprind personaje îndrăgite din desene animate.

În concluzie, se poate spune că bonetele chirurgicale sunt un accesoriu care îmbină caracteristici funcționale cu trăsături estetice, deoarece constituie în egală măsură o barieră de protecție, cât și un element care adaugă o pată de culoare ținutei sau o completează într-un mod elegant.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Creare Cont

Ai deja cont?
Autentificare Sau Resetare Parola