Uniformele Cherokee un ajutor real pentru stoparea infectiilor intraspitalicesti!

Infectiile intraspitalicesti reprezinta o adevarata problema de sanatate in toata lumea si mai ales in Romania. In tara noastra, potrivit Institutului National de Sanatate Publica, la inceputul anului 2020 au fost raportate 14.555 de infectii nosocomiale, dar numarul lor real este mult mai mare, sunt de parere expertii in sanatate.

Uniformele de calitate inferioara, vector important de transmitere a bolilor

Un studiu realizat in America a reliefat cat de usor se pot transmite agentii patogeni pe uniformele medicale si cat de grave sunt infectiile pe care acestia le pot provoca personalului medical, pacientilor, dar si acasa, familiilor acestora. Studiul pilot, desfasurat in Washington, a constat in distribuirea catre 10 asistente medicale de la un spital local a unor uniforme sterilizate, la inceputul schimbului lor. La finalul turei, uniformele au fost colectate si trimise la un laborator de analiza, unde au fost efectuate 4 teste:

  1. numarul de placi de crestere heterotrofa;

  2. cresterea Staphylococcus aureus rezistentă la meticilina;

  3. enterococii rezistenti la vancomicina;

  4. identificarea numarului de placi heterotrofe.

Rezultatele au aratat ca mai multe bacterii au fost descoperite, unele dintre ele in colonii impresionante: Staphylococcus aureus rezistent la meticilina, Bacillus sp., Micrococcus luteus, Staphylococcus epidermidis si Micrococcus roseus, multe fiind prezente si dupa 48 de ore de la incheierea schimbului. Aceste constatari vin sa intareasca ideea ca purtarea uniformelor medicale in afara programului de lucru ar trebui sa fie strict interzisa si atrage atentia asupra faptului ca institutiile medicale ar trebui sa colaboreze cu furnizori care sa ofere uniforme sigure.

Uniformele Cherokee, aliat de nadejde in lupta cu agentii patogeni

Un lucru este cert: mai ales in contextul actual, este absolut necesar ca unitatile medicale sa-si protejeze angajatii si pacientii asigurand uniforme medicale de inalta calitate si protectie personalului.

MediFashion este singurul distribuitor din Romania al uniformelor de la celebrul brand Cherokee Uniforms, care foloseste tehnologia Silvadur, in gama de produse Certainty Antimicrobial si Certainty Antimicrobian Plus.

Pentru a explica mai bine importanta acestor uniforme, mentionam ca sunt doua tipuri de materiale antibacteriene: antimicrobiene si antimicrobiene care au bariera fluida. Uniformele Certainty le includ si pe cele din sistemul Silvadur - acesta este dezvoltat de compania Dow Chemical si are ca principiu aplicarea ionilor de argint pe materiale, dar si tratamentul NANOTEX Resist Spills, prin care se asigura permeabilitatea, lichidele fiind transformate in margele care cad de pe material.

Practic, in momentul cand intra in contact cu bacteriile, ionii de argint le inhiba dezvoltarea, iar moleculele NANOTEX stopeaza dezvoltarea de microfilme pe toata suprafata uniformei, pastrand permeabilitatea materialului. Astfel, vor fi protejati de boli personalul medical si pacientii, dar este prevenita si raspandirea bacteriilor si a virusurilor in exteriorul institutiilor sanitare.

Importanta uniformelor este asadar una cruciala pentru stoparea infectiilor nosocomiale, dar nu reprezinta singura alternativa de combatere a acestora, ci trebuie combinata cu igienizari si dezinfectari riguroase.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Creare Cont

Ai deja cont?
Autentificare Sau Resetare Parola