Ești în căutarea unui stetoscop performant? Află ce caracteristici ar trebui să îndeplinească!

Stetoscopul este unul dintre instrumentele medicale care nu lipsesc din cabinetul unui medic și cu ajutorul căruia acesta poate constata existența unor anumite afecțiuni. Mai precis, stetoscopul este un instrument prin care medicul ascultă sunetele produse de inimă sau plămâni. Pentru acuratețea sunetelor, ai nevoie de un stetoscop performant, capabil să amplifice sunetele de frecvență înaltă.

Există mai multe tipuri de stetoscoape, printre care cele pediatrice și cele pentru adulți. Cele pediatrice au fost concepute pentru copii, fiind ideale pentru cabinetele de pediatrie. Acestea au un design prietenos și chiar amuzant, înfățișând diferite animale în culori vesele. În oricare dintre aceste cazuri, stetoscopul trebuie să fie ales în funcție de performanță, de modul de utilizare, de gradul de izolare fonică și de caracteristicile tehnice, cum ar fi performanța de captare a sunetelor.

Stetoscopul trebuie să fie ușor de utilizat și manevrat

Un atribut important al stetoscoapelor performante îl constituie modul intuitiv de utilizare și ușurința în manevrare. Cel mai indicat ar fi să alegi un stetoscop ergonomic, a cărui capsulă să aibă o dimensiune optimă. Fiind un element de bază din trusa de instrumente medicale, trebuie să aibă o greutate mică, astfel încât să îl poți purta pe toată durata programului.

De altfel, stetoscopul nu trebuie să provoace disconfort la contactul cu pielea pacientului. Acest lucru se întâmplă atunci când capsulele sunt prea reci, motiv pentru care este indicat să alegi un stetoscop al cărui clopot nu se răcește și păstrează o temperatură potrivită.

Când alegi un stetoscop, asigură-te că vine la pachet cu mai multe perechi de olive, care să aibă o formă potrivită pentru izolare acustică și care să nu îți provoace disconfort. Olivele se înlocuiesc rapid, această acțiune fiind necesară atunci când vechile olive se deteriorează.

Caracteristicile tehnice ale stetoscopului dictează performanța acestui instrument

Probabil cel mai important aspect pe care trebuie să îl îndeplinească un stetoscop performant este acuratețea sunetelor. Pe lângă faptul că trebuie să anuleze zgomotele de pe fundal, stetoscopul trebuie să aibă capacitatea de amplificare a sunetelor captate, pentru ca redarea sunetelor să fie făcută cu precizie maximă. De exemplu, stetoscopul Classic ADC 603 – unul dintre cele mai populare modele de la American Diagnostic Corporation – este prevăzut cu tehnologia cu frecvență AFD, care asigură un răspuns acustic îmbunătățit.

Anularea zgomotelor ambientale este necesară pentru precizia diagnosticului și pentru depistarea sunetelor anormale, iar olivele acestui stetoscop asigură o etanșare acustică impresionantă, astfel încât sunetele relevante să fie captate cu ușurință și totodată amplificate.

O altă caracteristică pe care trebuie să o îndeplinească un stetoscop modern este modul de întreținere. Pentru că există riscul de a acumula bacterii, este important ca acesta să fie ușor de curățat și olivele să poată fi înlocuite rapid la nevoie. În plus, întreținerea acestui instrument medical asigură o durată de viață prelungită.

Un stetoscop performant trebuie să fie rezistent, ușor de curățat și să redea sunetele cu precizie

Prin urmare, stetoscopul pe care îl alegi pentru cabinetul tău trebuie să corespundă cerințelor de performanță referitoare la acuratețea sunetelor și la anularea zgomotelor ambientale. La MediFashion găsești inclusiv stetoscoape pentru adulți, dar și pediatrice – realizate special pentru cei mai mici pacienți.

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Creare Cont

Ai deja cont?
Autentificare Sau Resetare Parola